Maandelijkse kosten drukken doe je zo

Veel mensen vinden het lastig om iedere maand te weten wat zij overhouden om wellicht wat leuks te doen. Wanneer zij merken dat er maandelijks te weinig over blijft om uiteindelijk leuke dingen te doen wordt er al snel gedacht dat er meer gewerkt moet worden. Echter kan er ook aan de kant van de uitgaven gesneden worden, maar waar moet je dan aan denken? Wij hopen je voldoende te informeren, zodat je wellicht de vakantie van je dromen kunt inplannen.

Het internet verbruik

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen behoefte aan internet, maar dit moet wel op een verstandige en weloverwogen manier worden afgesloten. Iedereen wil snel internet en een 100% uptime, maar dat is niet altijd betaalbaar. Internet met elkaar vergelijken is een optie om erachter te komen wat in jouw straatje valt. Zorg ervoor dat verschillende pakketten worden vergeleken. Verschillende pakketten zijn er te vinden in internetsnelheid, bundel grootte, maar ook service vanuit de internet aanbieder.

Verstandig energiegebruik

Een andere grote kostenpost van een huishouden is het energie en water. Wanneer je een kamer verlaat moet je er altijd voor zorgen dat de lichten uit zijn en het liefst ook nog al het nodige uit de stopcontacten is verwijderd. Zo wordt er geen stroom verbruikt en dit merk je aanzienlijk op de maandelijkse kosten.

Daarnaast is ook de doucheperiode bij veel mensen te lang. Met vijf minuten douchen ben je ook al schoon, maar een hoop mensen staan er gerust een kwartier tot twintig minuten onder. Erg zonde van zowel het water als de energie die kost om het water op te warmen. Een eenvoudig punt van besparen dus.

Afgelopen abonnementen

Daarnaast zijn er veel huishoudens die stilzwijgende, doorlopende, abonnementen hebben. Ontvang je dus al jaren een voetbalblad of een tijdschrift over wonen, zeg deze dan op om kosten te drukken. Dit kan op jaarbasis tot wel €200,- besparen. En wij zeggen altijd: “alle kleine beetjes helpen”.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://www.mijn-huishoudboekje.nl/wp-content/uploads/2015/06/Slider-over-Ons-vaag.jpg);background-color: #ffffff;background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 550px;}