Wat te doen met je spaargeld

Veel mensen vinden het lekker om wat geld achter de hand te hebben en dan moet er natuurlijk gespaard worden. Dit kan op een aantal manieren en er zijn ook wat trucs om het rendement van spaargeld wat te verhogen. Maar wat is nou handig om te doen en te weten zodat je geld veilig staat. Dit laatste is natuurlijk het belangrijkste.

Vergelijk instellingen

Om tegen zo aantrekkelijk mogelijke rentes te sparen is het interessant om diverse financiële instellingen met elkaar te vergelijken. Het nummer één aandachtspunt is natuurlijk de renten, maar ook de betrouwbaarheid, kwaliteit van communicatie en reviews van eerdere/huidige klanten moeten hierin worden meegenomen. Ga in je omgeving na waar mensen hun spaargeld hebben staan. Vaak levert dit goede adviezen op.

Hypotheek aflossen

Je zou er ook voor kunnen kiezen om de snelheid van het aflossen van de hypotheek wat te verhogen. Wanneer een hypotheek is afgelost ben je natuurlijk eigenaar van de woning en dit levert ook weer geld op, want er gaat maandelijks geen bedrag meer weg naar de aflossing. Daarnaast is het interessant om de optie van het overstappen op hypotheekaanbieder te bekijken. Het is niet voor iedereen op oplossing, maar het biedt voor sommige wel de uitkomst.

Beleggen soms de uitkomst

Wanneer je een enorme smak spaargeld heb liggen is het wellicht interessant m een gedeelte hiervan te investeren. Zo zijn er obligaties van Kronos, waarbij de aandacht uitgaat naar maatschappelijk verantwoord ondernemen en het stimuleren van lokale economieën die het lastig hebben.

Heb je een zakcentje over en voel je wel wat voor beleggen? Dan moet je er wel rekening mee houden dat beleggen niet altijd de beste oplossing is. Allereerst is het goed om ervoor te zorgen dat de risico’s worden verspreidt en dat je voldoende kennis van beleggen hebt. Het brengt echter altijd risico’s met zich mee en daarom moet het een weloverwogen keuze zijn.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://www.mijn-huishoudboekje.nl/wp-content/uploads/2015/06/Slider-over-Ons-vaag.jpg);background-color: #ffffff;background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 550px;}